9212 studiekeuze 350x122
 

In de bovenbouw gaan de decanen met de leerlingen aan de slag met de studiekeuze. In 4 vwo maken de leerlingen opdrachten om te onderzoeken waar hun interesse naar uitgaat en in 4 havo maken de leerlingen een persoonlijkheids- en studiekeuzetest van Talentfocus. Veel leerlingen uit 5 en 6 vwo maken deze test ook. 

Om te weten wat bij iemand past moeten eerst de sterke en zwakke punten benoemd worden. Het tweede belangrijke inzicht is welke studies de leerling inhoudelijk leuk vindt. Studenten vallen namelijk vooral af vanwege de inhoud van een studie. Thuis worden twee testen gemaakt en daarna volgt een gesprek met een adviseur. Vervolgens wordt er een rapport gemaakt.

Ook bezoeken de leerlingen de studiekeuzeavond van '4strax', waar ze over vele studies informatie kunnen krijgen.

De decanen Karen van Herwaarde en Femke Jansen coördineren alle evenementen die georganiseerd worden omtrent deze studiekeuze. Tevens geven zij, op verzoek van de leerling, in een persoonlijk gesprek tips en adviezen bij het kiezen van vervolgopleidingen en daarmee samenhangende beroepsrichtingen. Ook ouders, die een klankbord willen hebben, kunnen een afspraak maken door een e-mail te sturen naar decanaatatc@atscholen.nl

Vrijdag en zaterdag a.s. is de Studiekeuzebeurs in Utrecht. Dit is het studiekeuze-event van Midden-Nederland met een groot aanbod aan onderwijsinstellingen op hbo- en wo-niveau. 

Informatie over open dagen bij HBO- en universiteiten is ook hier en hier te vinden.
 

wie ben je waar ben je goed in