loicq koutstaal        youri van der linden

 

Loicq Koutstaal en Youri van der Linden, beide leerling uit V4g en tevens ATC-sporttalent, zijn door de Stichting Vrienden van de Atletiek uitgenodigd voor een inspiratiedag op Olympisch Sportcentrum Papendal. Dit is een vereniging voor oud-topatleten die ooit deelnamen aan de Olympische Spelen, aan internationale wedstrijden of op nationaal hoog niveau gesport hebben. De vereniging behartigt de belangen van degenen die de atletieksport een warm hart toedragen.

Loicq en Youri waren voor deze bijzondere dag uitgenodigd omdat ze een 1e en 2e plaats hadden behaald tijdens de Nationale C-Spelen in september van dit jaar. Dat zijn atletiekwedstrijden voor C junioren, die geboren zijn in 2008 of 2009. Er kon per atleet worden deelgenomen aan maximaal drie onderdelen per wedstrijddag, eventueel aangevuld met een estafette.

Na aankomst op Papendal kregen alle sporters een mooi TeamNL-shirt. Hierna volgde uitleg over de talentbegeleidingsroute en werd gesproken over de toernooien die in 2024 voor U18 plaats zullen vinden. Oud Nederlands recordhoudster op de 100m horden Marjon Olyslager legde uit wat er nodig is om tot het gewenste prestatiegedrag te komen om de top te kunnen bereiken. De lezing werd afgesloten met een inspirerend interview door Rik Hardon met de 20 jarige topsportster N’Ketia Seedo, die al vier jaar op Papendal woont.

Vervolgens werden alle trainingsfaciliteiten, die de op Papendal wonende atleten tot hun beschikking hebben, bekeken. Na de rondleiding konden de atleten deelnemen aan een training. Loicq was geplaatst bij discus en Youri bij hoogspringen.

Het was een superleuke sportieve en inspirerende dag voor beide leerlingen.

Een aantal leerlingen op het Alberdingk Thijm College is zeer getalenteerd in topsport of op muzikaal gebied. Ze krijgen op het ATC de kans om ook buiten school het beste uit zichzelf te halen. Tegelijkertijd krijgen ze hulp om op een zo hoog mogelijk niveau het schooldiploma te behalen. De talentcoördinator Marjan van der Zwaan-Brouwer begeleidt talenten op het ATC. Ze geeft tips om de sport of muziek en het schoolwerk in goede banen te leiden en monitort de leerprestaties. In sommige gevallen is het mogelijk om voor een bepaald vak een aangepast programma te volgen, zodat er na school meer tijd over blijft voor andere bezigheden. Zo blijft de combinatie school en topsport of muziek op hoog niveau mogelijk.

 

Foto-impressie