Hugo van Beusekom uit V5i heeft wel een heel bijzondere zomer meegemaakt. Gesteund door hockeyclub Kampong, waar hij al vele jaren speelt, heeft Hugo in oktober vorig jaar (op afstand) selectie gedaan bij een schoolhockeyteam in Nieuw Zeeland. In november kreeg hij het goede nieuws te horen: Hij werd uitgekozen om twee maanden naar Nieuw-Zeeland te komen om daar op de Timaru Boys High School (TBHS) mee te lopen, in schooluniform lessen te volgen om zo speler te kunnen worden van hun hockeyteam. Door de week woonde Hugo op de TBHS kostschool en in het weekend bij teamgenoten. Op deze manier kon hij aan alle activiteiten meedoen en kennismaken met het lokale dagelijks leven.


Het TBHS hockeyteam deed mee met het nationale kampioenschap van Nieuw-Zeeland. De beste 32 hockeyteams uit het hele land streden om de “Rankin Cup”. Het waren leuke en spannende wedstrijden. Voor het eerst in de geschiedenis werd TBHS landskampioen! Wat een geweldige prestatie! Nadien werd deze prachtige overwinning natuurlijk uitgebreid gevierd. 
 
Vanaf zijn vijfde jaar speelt Hugo al hockey. Eerst in Hilversum bij HMHC en vanaf zijn tiende bij de topjeugd van Kampong. Hugo is enorm gedreven en een fanatiek speler. Hij heeft dit van geen vreemde want zijn hele familie speelt hockey. Er wordt wekelijks hard getraind. Drie keer op het veld, één keer fitness en op zaterdag zijn er wedstrijden. Dit is het laatste seizoen bij de junioren. Volgend jaar gaat Hugo naar de senioren. Zijn grote wens is om door te stromen naar een Hoofdklasse team. We wensen hem natuurlijk veel succes en veel speelplezier! 
 
 
Een aantal leerlingen op het Alberdingk Thijm College is zeer getalenteerd in topsport of op muzikaal gebied. Ze krijgen op het ATC de kans om ook buiten school het beste uit zichzelf te halen. Tegelijkertijd krijgen ze hulp om op een zo hoog mogelijk niveau het schooldiploma te behalen. De talentcoördinator Marjan van der Zwaan-Brouwer begeleidt talenten op het ATC. Ze geeft tips om de sport of muziek en het schoolwerk in goede banen te leiden en monitort de leerprestaties. In sommige gevallen is het mogelijk om voor een bepaald vak een aangepast programma te volgen, zodat er na school meer tijd over blijft voor andere bezigheden. Zo blijft de combinatie school en topsport of muziek op hoog niveau mogelijk.