logo nwo 300x


Op donderdagmiddag 1 februari deed het ATC weer mee aan de Nederlandse Wiskunde Olympiade (NWO). Dit is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren, waarbij de nadruk vooral ligt op creativiteit en wiskundig inzicht. Alle leerlingen uit klas 1 t/m 5 (havo en vwo) met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen. De NWO bestaat uit twee rondes en een finale, gevolgd door een trainingsprogramma. Daarna wordt er een selectie van zes leerlingen gemaakt, die mee zullen gaan doen aan de Internationale Wiskunde Olympiade.

Verdeeld over vijf lokalen hebben 69 leerlingen uit de boven- én onderbouw aan de wedstijd meegedaan. Onder het genot van een lekkere reep en een pakje chocomel hebben ze allemaal hun best gedaan om de lastige hersenkrakers op te lossen. Over enkele weken horen we wie er door zijn naar de tweede ronde op de universiteit.

Uiteraard zijn we heel benieuwd hoe team ATC het er vanmiddag vanaf gebracht heeft. In ieder geval hebben de leerlingen veel plezier gehad met het middagje hersenkraken! Onderaan de pagina staan de opgaven, zodat u een idee kunt krijgen van de vraagstelling.

 

Quintijn Puite (docent wiskunde, coördinator Wiskunde Olympiade)

 

Opgaven 1e ronde Nederlandse Wiskunde Olympiade 2024.pdf

 

Foto-impressie