schermafbeelding 2023 09 27 om 11.03.29   


 
Zaterdag 23 september is een groep V5-leerlingen met hun begeleiders voor een week naar het surfdorp Montalivet in het departement Gironde in West-Frankrijk vertrokken. 'Ripstar' heeft de organisatie van het surfkamp in handen. Ze zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan beginners en gevorderde surfers. Natuurlijk zijn er ook begeleiders mee.
 
Niet alleen wordt er gesurfd. Ook is er tijd voor diverse strandsporten, yoga, spikeball en slacklinen. Spikeball is een balsport, waarbij twee teams van twee personen een bal naar elkaar kaatsen via een kleine ronde trampoline van iets minder dan een meter. Het doel is voorkomen dat de tegenpartij de bal terugspeelt. En slacklinen is een sport waarbij je op een strak gespannen band probeert te balanceren. Hier is veel concentratie, coördinatie en balans voor nodig. Dat is weer handige oefening voor het surfen.
 
Bovendien wordt een klimbos bezocht en een paintballcentrum. Actie alom. Het is goed surfweer, alle activiteiten kunnen buiten plaatsvinden. Het is een sportieve en gezellige week, waar zowel de leerlingen als de begeleiders met veel plezier op terug zullen kijken.