schermafbeelding 2023 09 20 om 10.48.50

 

Het Alberdingk Thijm College steunt de Van Empel Goldman Foundation, een stichting die in 2016 is opgericht door de twee oud-leerlingen Isabelle van Empel en Casper Goldman. Hun doel is om de mogelijkheden van kansarme kinderen te vergroten en hun leefomstandigheden te verbeteren. Dit doen zij door kleinschalige onderwijsprojecten in Indonesië te ondersteunen. Meer over hun missie is hier te lezen.

Momenteel zijn Casper en Isabelle een aantal weken in Indonesië. Ze gaan daar het Community Learning Centre  bezoeken, dat ze samen met de Titian Foundation hebben gebouwd. Meer over het doel van deze centra is hier te lezen.

Er zullen naaimachines en filmapparatuur gedoneerd worden aan MA Ma’Arif NU Cilongok. Dat is een school, die al eerder las- en naaimachines heeft gekregen van de Van Empel Goldman Foundation. De studenten leren vaak niet door na de middelbare school. Om hen toch een positie op de arbeidsmarkt en levensonderhoud te geven kunnen ze met hulp van de geleverde apparatuur extracurriculaire vakken volgen.

De start van de bouw van een tweede verdieping voor SLB Bunga, een school voor gehandicapte kinderen, is begonnen. Deze tweede verdieping zal bestaan uit drie therapiekamers voor spraak-, gedrags- en motorische therapie, een bibliotheek en een kamer voor de schooldokter. 

Het ATC heeft aan al deze projecten bijgedragen door de opbrengst van de kerstmarkt te doneren. Om de bouw van de tweede verdieping  te kunnen realiseren zijn Casper en Isabelle momenteel nog actief aan het fundraisen. Elke bijdrage helpt. Doneren kan via deze link. We hopen dat het benodigde bedrag snel bereikt zal worden en wensen Casper en Isabelle weer heel veel succes met al hun activiteiten!