Tijdens de zomervakantie is op ATC Zuid door graffitikunstenaar JanisDeMan  in de aula een prachtig kunstwerk gemaakt. Jan had het verzoek gekregen om een boekenkast te maken met boeken, die door de leerlingen gelezen worden. Twee weken is hij bezig geweest om deze prachtige creatie te maken.
 
De kunstenaar is op zijn twaalfde als rebelse tiener begonnen met graffiti spuiten. ‘’Ik zag veel mensen, die hun naam op muren schreven. Dat ben ik toen ook gaan doen’’. Al snel had zijn omgeving door dat hij een enorm talent had. De opdrachten begonnen binnen te stromen. Jan vindt het belangrijk, dat zijn kunstwerk iedereen een positief gevoel geeft en dat iedereen er op zijn eigen manier bij betrokken kan zijn.

Voor een restaurant in Utrecht maakte Jan een muurschildering met een mandarijntje. Bewoners tegenover dit kunstwerk dienden een klacht in omdat ze de kleur te fel vonden. De mandarijn werd daarop veranderd in een zuurpruim. Zijn motto is daarna ‘niet zeuren maar kleuren’ geworden. Het mandarijntje komt in veel kunstwerken terug. Zijn boekenkasten 'staan' onder andere in België, Engeland, Frankrijk en zelfs in Rusland.
 
Onder het uiteindelijke graffiti kunstwerk is een Doodle Grid gemaakt, dat als basis dient om het ontwerp uit te voeren. En het resultaat is fantastisch! Dat kunt u hieronder zien. Op de foto staan Robert Brouwer (concierge), Ruud de Haas (facilitair manager ATC) en Jet Helsloot (verantwoordelijk voor schoolontwerp).