Ontdek meer over werken bij de Alberdingk Thijm Scholen


School en leerlingen


Het ATC is een school voor havo en vwo met komend schooljaar circa 2100 leerlingen. Leerlingen op het Alberdingk Thijm College bereiden zich voor op de maatschappij van morgen. Ons onderwijs is erop gericht om de leerlingen de wereld om zich heen te laten begrijpen.


ICT-rijk onderwijs is ons eerste speerpunt: iedere leerling heeft een laptop en ook als docent krijg je een Macbook. We maken tijd vrij om zelf digitaal lesmateriaal te ontwikkelen, maar gebruiken daarnaast ook boeken. Ook internationalisering is voor het ATC een speerpunt. In de English Immersion Classes maken leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met de Engelse taal en er is  ruimte voor internationale uitwisselingen. Ons derde speerpunt noemen we "What really matters": we vinden het belangrijk dat leerlingen en docenten nadenken over wat er in hun ontwikkeling echt toe doet. Hoe ontwikkel je jouw talent? Welke rol wil je spelen in de wereld?

Op het ATC zijn jongeren actief in leerlingverenigingen, tonen creatief initiatief en zijn innovatief op technisch gebied. We gaan graag met onze leerlingen op excursie of halen gastsprekers en activiteiten de school binnen. Onze Facebookpagina geeft een goede indruk van hoeveel er op het ATC gebeurt. Ook deze film laat zien hoe het er op onze gezellige school aan toe gaat. Dat onze leerlingen met plezier naar school gaan en de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen, vinden we belangrijk. Er wordt daarom veel aandacht aan leerlingbegeleiding besteed. Zo is bijna elke docent mentor. Voor nieuwe docenten geldt, dat zij samen met een ervaren collega een duo-mentoraat hebben.

Team en persoonlijke ontwikkeling

We hebben een actief, betrokken en gezellig team van ongeveer 200 medewerkers. Een goede sfeer en saamhorigheid vinden we belangrijk: op vrijdag drinken we een borrel met elkaar, we sporten samen (we hebben een eigen yogaclub, een wekelijkse bootcamp en we doen regelmatig mee aan sporttoernooien) en gaan aan het eind van ieder schooljaar een dag met elkaar op stap om het schooljaar af te sluiten.

Binnen vaksecties en afdelingen werken we met elkaar samen en leren we van elkaar. Nieuwe leraren krijgen voorafga​and aan hun eerste week een intensieve driedaagse cursus classroom management aangeboden. Eenmaal gestart op het ATC word je begeleid door een ervaren collega uit je vakgroep. Ook zijn er twee nieuwe docentencoaches, die individueel coachen op jouw ontwikkelpunten.

Gedurende je eerste jaar volg je zes masterclasses, waarin je kennis maakt met verschillende aspecten van onderwijs en de Alberdingk Thijm Scholen. Omdat we vakbekwaamheid en professionele ontwikkeling belangrijk vinden, zijn er ook na je eerste jaar veel mogelijkheden om je verder te ontplooien.

Het Alberding​k Thijm Institute biedt trainingen aan op het gebied van didactiek, pedagogiek en vaardigheden. Op het ATC kun je in kleine groepjes deelnemen aan video-intervisie en kun je op verzoek persoonlijk gecoacht worden. En voor 'high potentials' met ambities op het gebied van management bestaat een opleiding tot leidinggevende.​

Bereikbaarheid

Het Alberdingk Thijm College ligt vlakbij station Hilversum Sportpark, vanwaar onder andere Utrecht, Amersfoort en Amsterdam gemakkelijk bereikbaar zijn. Voor de school is ruime parkeergelegenheid.


ICT regeling

Eens per vier jaar kunnen medewerkers onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van de ICT regeling. Je kunt dan tegen een gunstig tarief een laptop of tablet aanschaffen.


Alberdingk Thijm Scholen

Het ATC is onderdeel van de Alberdingk Thijm Scholen. Meer over de herkomst en de missie en visie van onze scholen lees je in het boekje Een nieuwe tijd voor Thijm of zie je in dit filmpje.

Vacatures

 

Actuele vacatures op het Alberdingk Thijm College en de andere scholen van onze scholengroep vind je hier.