Een aantal leerlingen op het Alberdingk Thijm College is zeer getalenteerd in topsport of muziek. Zij krijgen de kans om zowel op school als buiten school het beste uit zichzelf te halen. Dat wil zeggen dat ze veel tijd aan sport of muziek kunnen besteden, maar ook een schooldiploma op een zo hoog mogelijk niveau proberen te behalen. Ze worden hierbij geholpen door de talentcoördinator Marjan van der Zwaan-Brouwer. Ze geeft tips om de sport of muziek en het schoolwerk in goede banen te leiden en ze monitort de leerprestaties.

Gistermiddag waren 23 ATC-sporttalenten in de gymzaal aanwezig bij de workshop ‘Basisvoeding voor topsporters’, die gegeven werd door Jolieke Warnier en Juul Wolfs van de FC Utrecht Academy. Er werd onder andere ingegaan op de schijf van vijf, welke voeding goed voor je is, wanneer je juist meer of minder koolhydraten moet eten. Alle leerlingen konden aanknopingspunten vinden die interessant voor hen waren. Meer informatie over deze interessante workshop is te vinden in de volgende PowerPoint presentatie: Presentatie basisvoeding topsporters.pdf

De huidige ATC-talenten beoefenen vele takken van sport: dans, hockey, schaatsen, surfen, tafeltennis, voetbal, waterpolo, en zeilen. Na de workshop was er tijd om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen over de sportactiviteiten. Het was bijzonder om hen allemaal bij elkaar te zien. Wie weet wordt één van deze leerlingen een hele bekende sporter, die de top behaald heeft. Op dit moment is oud-leerling Maud Huijbens in Amerika op hoog niveau aan het basketballen. Zij maakt haar droom waar!

 

Marjan van der Zwaan-Brouwer - coördinator talentbegeleiding

 

 

schermafbeelding 2021 04 15 om 14.14.17 copy copy