bord wall of fame 560x


In de hal op de begane grond hangt de 'Wall of Fame'. Het frame van deze 'Wall of Fame', gemaakt door een oud-leerling, is een bijzonder staaltje vakmanschap. Het is een plek waar docenten en medewerkers van het ATC examenleerlingen, die hen hebben geïnspireerd en geroerd tijdens hun schoolloopbaan of die een bijzondere prestatie hebben geleverd, in de schijnwerpers zetten. De foto van deze leerlingen komt  in deze eregalerij te hangen. Dit schooljaar zijn twee leerlingen geselecteerd: Famke Vos (havo) en Claire Wirtjes (vwo).  De namen werden tijdens de diploma-uitreiking bekend gemaakt. Alletwee ontvingen ze een mooi certificaat.

Famke Vos heeft klas 1 t/m 3 ontzettend goed doorlopen met mooie resultaten. In 4 havo was ze vanwege pfeiffer even uit de running, maar ze heeft zich er de rest van het jaar fantastisch doorheen geslagen. Ze gaf zelf aan dat ze haar resultaten tegen vond vallen en dat ze dit in 5 havo recht zou gaan zetten. Helaas werd ze vlak na de herfstvakantie aangereden door een auto, waardoor ze maanden thuis kwam te zitten. In januari besloot ze om te stoppen met dit schooljaar en zich terug te trekken voor haar examens.
En toen kwam corona om de hoek zetten. Het eindexamen kwam te vervallen en leerlingen kregen tot juni de tijd om hun schoolexamendossier af te ronden. Het ging op dat moment gelukkig weer een stuk beter met Famke. We besloten om te proberen een inhaalslag te gaan maken. Ze had 10 weken om driekwart van het schooljaar bij te werken. Famke ging ontzettend hard aan de slag en maakte de ene toets na de andere. En ook nog met goed resultaat (voornamelijk zevens). Uiteindelijk heeft ze het voor elkaar gekregen om alle SE-onderdelen op tijd en met succes af te ronden. Dit is een prestatie van wereldformaat!!! Het feit dat Famke zo knap omgaat met tegenslagen en zoveel doorzettingsvermogen heeft getoond maakt dat ze een plek verdient op onze wall of fame!

Claire Wirtjes schoolcarrière kenmerkt zich door academische excellentie. Cijfers lager dan een acht heeft ze nooit gehaald. Ze streeft er altijd naar het beste uit zichzelf te halen. Dat deed ze niet alleen in de klas, maar ook in het muziek lokaal, op de bühne bij ATC-Live, of tijdens de kerstviering. Ze zorgde ervoor dat ook anderen konden schitteren door haar voortrekkersrol als voorzitter van de ATC-live commissie. Daarnaast wist ze tijd vrij te maken voor de feestcommissie, waar ze menig feestje georganiseerd heeft en ervoor zorgde dat alles in goede banen werd geleid. Bij dit alles draaide het nooit alleen maar om haar eigen succes, maar ze zorgde ervoor dat de andere leerlingen ook konden 'shinen. '

Claire schreef zich in voor Masterskip , haalde het geld daarvoor op met optredens en zeilde de Caribbean rond terwijl ze haar schoolwerk op peil hield. Toen ze terugkwam gaf ze een presentatie over haar reis opdat ze ook andere leerlingen iets kon meegeven over deze geweldige ervaring. Het is de unieke mix van creativiteit, prestaties en vermogen om anderen te laten stralen, die resulteren in een plaatsje in de Wall of Fame. Ze is een inspiratiebron voor velen!