Op vrijdagmiddag hebben de leerlingen uit de brugklas vrijdagmiddagactiviteiten (vma) op school of buiten school. Ze leren dan niet alleen hun eigen klasgenoten beter kennen, maar ook veel leerlingen uit andere eerste klassen. Hierdoor ontstaan veel nieuwe vriendschappen. Er zijn gedurende het schooljaar twee blokken. De leerlingen kunnen aangeven aan welke activiteit ze graag mee zouden willen doen. Hieronder zullen we een aantal bijzondere en leuke activiteiten toelichten.

 

Muziek

Er is een muziekproject voor leerlingen die een muziekinstrument bespelen of die goed kunnen zingen. Alle instrumenten zijn welkom. Van piano tot trompet en van saxofoon tot drums etc. Er wordt samen gerepeteerd voor een aantal optredens binnen de school en misschien ook wel daarbuiten.

Ook het is mogelijk om een eigen lied te schrijven en te produceren met behulp van 'Garageband'. Bedenk een artiestennaam en vervolgens kan de hit uitgebracht worden. 

muziek 350 2  muziek 350  muziek 350 4

 

Sportieve activiteiten

Leerlingen die het leuk vinden om de ijzers onder te binden kunnen op de Vechtse Banen in Utrecht gaan schaatsen. Er wordt lesgegeven en na enige tijd zullen er ploegen worden samengesteld die mee zullen doen aan de Scholieren Ploegen Achtervolging in Deventer. Deze jaarlijkse happening is altijd een groot spektakel. Voor leerlingen die willen leren schaatsen, hun techniek verbeteren of op kop van een ploeg een Nederlands record rijden is “this the place to be”. 

Een andere fijne activiteit in de buitenlucht is skiën of snowboarden bij de Skiclub Wolfskamer in Huizen. In negen lessen leren de leerlingen van ervaren docenten om zelfstandig te skiën of snowboarden. Ook is er een groep gevorderden.

skieen 350  skieen 350 2  schaatsen jongens 350

 

Film en fotografie

Voor leerlingen, die van filmen, regisseren en editen houden is 'Filmlab' een leuke activiteit. Je leert er videoclips maken, scripts schrijven en monteren.

Een andere mogelijkheid is om mee te doen met 'Stopmotion-animatie'. Dit is een techniek waarbij je heel veel foto's achter elkaar plakt met als doel er een filmpje van te maken. Op elke foto veranderen de objecten steeds een beetje van vorm of positie. Door vervolgens alle foto's achter elkaar af te spelen lijkt het of de voorwerpen/tekeningen gaan bewegen.

Fotografie is een vma voor leerlingen die meer willen weten over het maken van verschillende soorten foto's. Om de twee weken wordt een ander onderwerp behandeld zoals natuurfotografie, close-ups, sport- en nachtfotografie.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA           stopmotion 350

 

Creatieve activiteit

Creatieve leerlingen kunnen kleine sculpturen gaan maken bij de vma 'beeldhouwen'. Ze gaan onder andere aan de slag met klei en speksteen.

beeldhouwen 2 350  klei 350 b

 

ICT - Informatica

Bij de vrijdagmiddagactiviteit 'Programmeren met Arduino' wordt een eigen weerstation gebouwd onder leiding van twee enthousiaste informatica docenten. 

Voor spelletjesliefhebbers is er 'Game maker'. Er wordt bekeken hoe videogames worden gemaakt en wat deze spelletjes zo leuk maakt. De leerlingen leren de basis van programmeren en gaan daarna met het programma 'Construct 3' een eigen videogame maken. 

informatica 350  ontwerpen en programmeren 350  gaming 350