Deze week zijn de leerlingen uit V2 en G2 op bezoek geweest bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Deze excursie maakt onderdeel uit van het vakoverstijgende project ‘ATC Art Fair’, waarbij ze een beoordeling zullen krijgen voor de vakken beeldende vorming, Engels en geschiedenis.

De leerlingen kregen de opdracht om één van de routes te lopen, die in de Rijksmuseum app staan. Aan de hand van een zelf gekozen thema hebben ze drie kunstwerken uitgezocht, die zij zullen gaan gebruiken voor hun eigen ‘Gallery of Honour’. Het was geen rondleiding met een gids, maar echt een opdracht die zelf uitgevoerd werd en waar de leerlingen een verslag van gaan maken. Voorbeelden van thema's zijn: ‘War’, ‘Women in history’, ‘VOC’, ‘Slavery’, ‘Daily life’ en 'Highlights between 1650-1700’.

Tijdens de geschiedenisles gaan de leerlingen een passende tekst bij de gekozen kunstwerken en het gekozen thema maken. Ook krijgen ze een cijfer voor Engels. Op 24 maart zullen de leerlingen tijdens de ‘ATC Art Fair’ hun eigen ‘Gallery of Honour’ aan hun ouders/verzorgers en docenten presenteren. 

Hierna volgde een stadswandeling over de grachten van Amsterdam. Er werd door de docenten van alles over de Gouden Eeuw verteld, waar je dit terug kan zien en waarom sommige huizen en gebouwen omstreden zijn, net als de naam ‘Gouden Eeuw’. Tijdens de stadswandeling werd de leerlingen verzocht om vragen te beantwoorden op 'Learnbeat', het online platform waarmee bij het vak geschiedenis gewerkt wordt.

Na de wandeling kregen de leerlingen een uurtje de tijd om zelf het Museumplein op te gaan en rond te lopen. Dat was een leuke afsluiting van een interessante excursie.

 

Charlotte Meylemans (begeleider)