Op vrijdagmiddag hebben onze brugklassen een VMA. VMA staat voor VrijdagMiddagActiviteit. Leerlingen schrijven zich in voor verschillende activiteiten. Het leuke aan de VMA is dat leerlingen iets anders doen dan tijdens de normale vakken en dat ze dit in wisselende samenstellingen doen. Leerlingen leren op deze manier ook kinderen uit andere klassen kennen!

Twee VMA's die gegeven worden op het ATC zijn koken en schaatsen. Bij schaatsen gaan ze met de bus naar de schaatsbaan in Utrecht om daar te trainen voor het scholenkampioenschap. Vanzelfsprekend is er ruimte voor de verschillende niveaus. Dus ook als beginner ben je meer dan welkom.

Onder leiding van chef Kevin van Osch wordt er verder elke week druk gekookt in de ATC-keuken. Elke week bedenkt Kevin weer nieuwe recepten die hij samen met de klas maakt. Vandaag stonden toevallig pannenkoeken op het programma maar ook sauzijnenbroodjes en loempia's worden gemaakt. Het mooie van de VMA koken is dat leerlingen aan het eind van de les ook echt hun eigen creatie kunnen opeten!

koken 1