Vanmiddag is de tweede ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade (NWO), een jaarlijkse wedstrijd voor middelbare scholieren. Normaalgesproken vindt deze ronde op een universiteit plaats. Door de pandemie worden de opgaven dit jaar op school gemaakt. Maar liefst negen leerlingen doen hieraan mee. Het ATC is na de eerste ronde landelijk op de 5e plaats geëindigd. Een enorme prestatie! 

De namen van de deelnemers zijn:
Jurre Berman (G3b) 
Daan Blok (V4) 
Mika Casander (V4) 
Dustin Karten (V5) 
Milan Matthijsse (V5)
Roy Oostenrijk (V5) 
Ivar Pijnenburg (V5) 
Josua Schol (G3b) 
David van Zoelen (V4) 

Voordat deze leerlingen aan de slag gingen werden ze door Guido Kalis, conrector onderwijs, in het zonnetje gezet. Ze kregen allemaal een mooi certificaat en een wiskundeboek overhandigd.

Alle leerlingen uit klas 1 t/m 5 (havo en vwo) met belangstelling voor wiskunde kunnen aan de Olympiade meedoen. De uitdagende opgaven testen creativiteit en wiskundig inzicht. De NWO bestaat uit twee rondes en een finale bij de TU Eindhoven, gevolgd door een trainingsprogramma. De zes beste deelnemers gaan door naar de Internationale Wiskunde Olympiade.

We gaan natuurlijk heel hard duimen dat er leerlingen zijn die doorgaan naar de finale. Aan hun inzet kan het niet liggen. Vol enthousiasme hebben zij zich over de opgaven gebogen. 

 

Quintijn Puite (docent wiskunde en tevens coördinator)

 

   1 2 copy                  logo wiskunde olympiade copy