tara copy copy    schermafbeelding 2021 09 28 om 09.42.12    thumbnail eae7df75 d8f7 4f5d ac18 141f493166dc copy copy
 


Tara Sikking, docent Nederlands op het ATC, heeft afgelopen donderdag de Talentprijs van de cluster Talen van Instituut Archimedes in ontvangst genomen. De prijs bestond uit een geldbedrag, een certificaat en een mooie bos bloemen. Randy Heilbron en Astrid Verstegen waren als schoolopleiders ook aanwezig om een bos bloemen namens het Alberdingk Thijm College in ontvangst te nemen. Tara heeft deze prijs gekregen, omdat haar afstudeeronderzoek over ‘formatief evalueren’ bij de jury erg in de smaak is gevallen. Haar scriptie is uitgeroepen tot beste onderzoek onder alle talenstudenten (Engels, Duits, Frans, Spaans enz.) van de Hogeschool Utrecht. Wat een fantastische prestatie Tara! We zijn heel trots op jou!

Ook is Tara in de landelijke race voor de OnderwijsTopTalentprijs 2021. Alle voorselecties zijn inmiddels geweest. De 25 beste (onlangs afgestudeerde) docenten zijn donderdag 7 oktober in Amersfoort bij de prijsuitreiking aanwezig. Minister Arie Slob (Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) zal hier de prijzen uitreiken. Deze bestaan uit een prachtige bronzen trofee, € 1.000,- en een jaarabonnement op het vakblad Didactief. 
De organisatie rondom deze prijs is in handen van de Stichting Nationale Onderwijsweek in samenwerking met Malmberg, Cito en Didactief. Malmberg heeft zich als partner van de Stichting Nationale Onderwijsweek in het bijzonder verbonden aan de Nationale Onderwijstalenten.

"Werken in het onderwijs is geen baan, maar een roeping. Als gedreven uitgever die docenten dag in, dag uit ondersteunt om hun leerlingen zo goed mogelijk verder te helpen, weten we dat als geen ander. Net zo belangrijk als het ondersteunen van de huidige generatie docenten, is het aanmoedigen van de volgende generatie. Zeker als het betrokken toptalenten zijn waar we zelf ook weer van kunnen leren, om zo samen het onderwijs van de toekomst vorm te geven. Daarom verbinden we ons met heel ons onderwijshart aan de Onderwijstoptalentprijs, de prijs voor talentvolle leraren in de dop die net een stap verder zetten. Zoals wij dat ook graag doen." quote Malmberg

We gaan heel hard duimen en hopen dat Tara ook de OnderwijsTopTalentprijs 2021 overhandigd zal krijgen. We houden u op de hoogte.