Niet alleen op school, ook buiten school volgen we de leerlingen met veel interesse. Suzanne Nieuwhoff uit V3c is een ATC-sporttalent. Ze is al acht jaar actief met waterpolo bezig. Nadat ze 15 zwemdiploma’s behaald had, waaronder ABC, schoonspringen, synchroonzwemmen, vaardigheidszwemmen en reddingzwemmen wilde ze doorgaan. Via via hoorde Suzanne dat het waterpoloteam in de Lieberg op zoek was naar een nieuwe speelster. Hier is ze toen met deze sport begonnen. Omdat ze te goed was voor het meisjesteam heeft ze toen meegespeeld met het jongensteam.

Vier keer per week wordt er getraind bij ZPC Amersfoort en twee keer per week bij het Regionaal Talent Centrum. In het weekend zijn er twee wedstrijden, één met het eigen team en één met Dames 1.

Omdat er momenteel niet binnen getraind mag worden, kan er alleen in een buitenbad in Putten baantjes gezwommen worden. Dat betekent actief bezig zijn, want het is behoorlijk koud. De training bestaat niet alleen uit activiteiten in het water, maar ook uit krachttraining en planken. Dit kan deels thuis gedaan worden. Om een optimale conditie te verkrijgen wordt regelmatig informatie over voeding gegeven.

De Koninklijke Nederlandse Zwembond heeft een programma bestaande uit vier trainingen opgesteld. Hier wordt deze maand bekeken wie er in augustus mee naar Kroatië mag gaan voor de Europese Jeugd Kampioenschappen. In mei wordt bekend gemaakt wie er geselecteerd zijn. Heel spannend dus. We gaan natuurlijk heel hard duimen voor Suzanne. We wensen haar veel succes met haar sportactiviteiten en zullen haar blijven volgen!

De talentcoördinator Marjan van der Zwaan-Brouwer begeleidt talenten op het ATC. Ze geeft tips om het schoolwerk en de sport of muziek in goede banen te leiden en ze monitort de leerprestaties. In sommige gevallen is het mogelijk om voor een bepaald vak een aangepast programma te volgen, zodat er na school meer tijd over blijft voor andere bezigheden. Zo blijft de combinatie school en topsport op hoog niveau mogelijk.
 

Foto impressie