De leerlingen uit 5 havo zijn momenteel bij beeldende vorming bezig met street art in combinatie met het maatschappelijke thema ‘racisme'. Ze gaan een houten plank met zelfgekozen materialen aan de hand van een eigen onderwerp bewerken. Belangrijk bij deze opdracht is dat de boodschap helder is en duidelijk overkomt.
De ene leerling heeft als thema ‘Black lives matter’ en een andere leerling maakt een mooi bloemenpalet met bloemen die een specifieke betekenis hebben. Hierbij worden namen vermeld van mensen, die met politiegeweld in de USA te maken hebben gehad.

Wat is street art? Het is een kunstuiting, die legaal of niet-legaal aangebracht wordt op de openbare weg. Vaak wordt gebruik gemaakt van graffiti, verf, stickers, of posters, maar ook muurschilderingen vallen hieronder. Een bekend voorbeeld is Banksy. De basis van street art werd gelegd in de jaren ‘80. Artiesten, die hun mening kwijt wilden en iets teweeg probeerden te brengen, brachten dit in hun kunstwerk tot uiting. Ze konden hiermee een groot publiek bereiken.