Gisteren is voor de leerlingen uit klas 3 bij Sportpark Wasmeer een sportdag georganiseerd met allemaal leuke activiteiten. Hieronder een paar voorbeelden.

Bij Levend tafelvoetbal ga je een potje voetbal spelen terwijl je aan elkaar vastzit met een stang, die je niet los mag laten. Een hele uitdaging!

A-lopen is een echt samenwerkingsspel. De bedoeling is dat een houten hekwerk in de vorm van een A door het team in balans wordt gehouden. De 'A' moet, met de leerling die erop staat, van een begin- naar een eindpunt verplaatst worden zonder de grond te raken. Gebeurt dat wel, dan moet je opnieuw beginnen.

Bij Kratlopen moeten de leerlingen een traject van op afstand geplaatste kratten afleggen zonder de grond te raken. Het team dat als eerste het eindpunt gehaald heeft wint.

Slagbal wordt in twee teams gespeeld met een slagpartij en een veldpartij. De slagpartij probeert zoveel mogelijk punten te halen door langs vijf honken te rennen. Als je de laatste paal bereikt dan krijg je een punt. De veldpartij probeert natuurlijk te voorkomen dat de slagpartij punten scoort.

Stormbaan: De stormbaan wordt in estafettevorm afgelegd. Als de eerste persoon van beide teams halverwege de stormbaan is, begint nummer twee van het team. Iedere speler, die het einde van de stormbaan heeft gehaald krijgt een punt.

In drie poules werd er gestreden voor de punten en dat leverde dus ook drie winnende groepjes op. Groepen uit G3a, H3a en V3c wisten te winnen en konden allemaal genieten van een welverdiende taart. Die was dan ook in no-time in de magen verdwenen. Maandag 5 juli is er weer een sportdag, dan voor leerjaar 2.