In september vindt jaarlijks het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) plaats. Ruim 500 leerlingen en hun docenten vanuit het hele land komen dan naar Lelystad toe voor een dag vol inspirerende workshops en een feestelijke prijsuitreiking. Dit jaar ging deze dag door Covid-19 natuurlijk niet door.

Maandagavond was de online prijsuitreiking. Ruben van Zwol, die vorig schooljaar in H5 zat met het vak audiovisueel in zijn pakket, heeft gewonnen met zijn eindexamenfilm 'Schepping'! Deze 'Lelystad filmprijs' is een heel prestigieuze prijs. We zijn heel erg trots op Ruben! Hij is op het ATC op professionele wijze begeleid door zijn docent audiovisueel, Henk Huibers.

De volgende juryleden hebben de inzendingen dit jaar beoordeeld:
Leon Golterman – scenarioschrijver;
Nick Golterman – acteur;
Mila Lemmens – medewerker IDFA;
Aneta Ozorek – directeur Kaboom animatie festival;
Eddy Terstall – regisseur.

Alle prijzen bestaan uit uitnodigingen om naar een festival te gaan in binnen- of buitenland, een film maken of deel te nemen aan een activiteit op het gebied van film. De prijs, die Ruben van Zwol heeft gewonnen, houdt in dat hij onder begeleiding van professionele filmmakers de nieuwe ’ Lelystadfilm’ gaat maken, die in Lelystad opgenomen wordt. Deze film komt op de site van het NFFS en de site van CityMarketing Lelystad te staan en zal bij Filmtheater Lelystad en tijdens LelystART worden vertoond.

Ruben zit nu op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en studeert Audiovisuele Media. Het werken met professionals zal een leerzame en bijzondere ervaring zijn. We wensen hem veel succes hiermee en natuurlijk ook met zijn studie aan de HKU!