Leerlingen uit klas 3 volgen sinds dit schooljaar op dinsdagmiddag modules, de zogenaamde dinsdagmiddagmodules (DMM). Elke module duurt één trimester, is vakoverstijgend, en is een dynamische verdieping op de schoolvakken. De modules gaan over onderwerpen waar docenten vanuit hun persoonlijke interesse en enthousiasme in zijn gespecialiseerd en die we van toegevoegde waarde vinden binnen de basisvorming. De leerlingen konden uit een groot scala modules kiezen en konden aangeven waar hun interesse naar uitgaat. Vandaag zullen we aandacht besteden aan de module 'Robotica'.
 
In de samenleving wordt steeds meer gebruik gemaakt van robots. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s of lasrobots. Ondanks dat we vaak in aanraking komen met robots weten de meeste mensen eigenlijk niet hoe ze werken. Tijdens deze module zal samen gekeken worden naar de impact van robots op de maatschappij. Wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen van zelfrijdende auto’s en het door robots overnemen van banen?
 
De leerlingen gaan ook zelf aan de slag. Ze leren programmeren en daarna gaan ze meerdere robots bouwen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van MicroBit en de Fable Robot. De Fable robot is een modulaire bouwset waarmee, door de verschillende modules in elkaar klikken, een bewegende robot gecreëerd kan worden met zintuigen. Vandaag zal een voetbalrobot gemaakt worden.
 
 
Timo Overbeek (docent informatica)