Voor de tiende keer heeft het NOS Jeugdjournaal samen met Beeld en Geluid ‘De Jeugdjournaal Wedstrijd’ georganiseerd. De opdracht was om een filmpje in te sturen met nieuws dat de inzender van de film belangrijk vindt. Razmik Aramjan uit G1b had een filmpje gemaakt over ‘De vrijdagmiddagactiviteiten op het ATC', omdat hij dit een origineel onderwerp vindt. 

De presentatie was natuurlijk in handen van hemzelf. ATC-leerlingen, die het vak audiovisuele vormgeving volgen, hebben de film opgenomen en gemonteerd. Ze kregen hierbij ondersteuning van hun AV-docenten Henk Huibers en Vincent Boor. Razmik werd begeleid door Karin de Groot, docent presenteren en interviewen. Het eindresultaat was geweldig. Razmik spreekt duidelijk en heeft van tevoren goed nagedacht over de vragen die hij wil stellen. Zijn inzending is hieronder te zien.

De jury had uit 300 inzendingen 15 finalisten gekozen. En Razmik was één van hen! Gisteren was de spannende finale. Ze kregen drie opdrachten:

1. Gedurende een gesprek met de jury moesten de finalisten iets vertellen over de inhoud van hun filmpje en waarom ze dit onderwerp hadden gekozen.
2. Een van de juryleden was met Razmik op reportage in DierenPark Amersfoort. Hier was Razmik de verslaggever en moest hij de vragen stellen.
3. En het laatste onderdeel bestond uit een persconferentie waar de finalisten vragen moesten bedenken en natuurlijk stellen.

De jury vond het erg moeilijk om te kiezen, maar het is gelukt: Razmik en twee andere finalisten zijn de winnaars van de Jeugdjournaal Wedstrijd 2021 geworden. Ze mogen alledrie een eigen reportage maken met een verslaggever van het Jeugdjournaal. Dit wordt dan op tv uitgezonden. Gefeliciteerd Razmik!!

We hebben Razmik net even gesproken. Hij vertelde dat hij Prinses Amalia wil gaan interviewen naar aanleiding van het verschijnen van haar boek. En de kans dat dit gaat lukken is groot. We wensen hem veel succes en zullen u laten weten wanneer dit uitgezonden wordt.