Afgelopen woensdag hebben de leerlingen in V6 hun profielwerkstuk gepresenteerd aan alle ouders. Om 19.00 gingen de deuren open en het ABC was in no-time gevuld met leerlingen, broertjes, zusjes, ouders en vrienden. 

Het profielwerkstuk is een belangrijk onderdeel van het PTA. Het laat leerlingen kennismaken met het hoger onderwijs waar ze volgend jaar naartoe gaan. Op de hogeschool en op de universiteit is onderzoek doen een belangrijke vaardigheid. Met het maken van een profielwerkstuk maken ze al kennis met deze manier van onderwijs. 

In groepjes bedenken ze een thema, hoofdvraag, sub-vragen, hypotheses, onderzoeksvragen en nog veel meer. Zo is er dit jaar onderzoek gedaan naar de cryptomarkt, het effect van placebo’s en de gevolgen van de chaos een aantal jaar geleden op het Suezkanaal.

Nieuw was dit jaar dat niet alle groepjes klassiek in het lokaal presenteerden. In de aula van het ABC gebouw was een ware profielwerkstuktentoonstelling. Onder begeleiding van biologiedocent en begeleider Jos Abma, hadden leerlingen schitterende posters gemaakt die ze persoonlijk konden toelichten. 

Kortom, een enorm geslaagde avond!

img20221103190749