Vrijdag 11 december was het ‘Paarse Vrijdag’, een dag waarop scholieren door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Veel leerlingen en medewerkers op het ATC hebben hieraan gehoor gegeven. De concierges droegen voor deze gelegenheid paarse mondkapjes, de school werd versierd en de regenboogvlag voor de school werd gehesen.

In de aula werden suikerspinnen gemaakt, armbandjes uitgedeeld en je kon je laten schminken, natuurlijk met paarse verf. De ATC Leest-commissie had speciaal voor deze dag een aantal gerelateerde boeken uitgezocht, die op hun ‘atcleest’ instagram-account werd weergegeven. Het was een geslaagde dag!

Paarse Vrijdag bestaat sinds 2010, toen deden er zo'n 100 scholen mee. Inmiddels zijn dat er meer dan 1000. Op het ATC hebben we een actieve Gender Sexuality Alliance (GSA) leerlingcommissie, die zich inzet voor een school met een fijne, veilige en open sfeer. Ze vinden het heel belangrijk dat iedereen geaccepteerd wordt ongeacht zijn/haar geaardheid. Ze geven voorlichting aan de brugklassen over de LGBT-community. Iedere donderdag in de grote pauze komt de GSA bijeen. Leerlingen met vragen kunnen hier altijd terecht.