Op het ATC zijn we niet alleen heel erg betrokken bij onze huidige leerlingen, ook oud-leerlingen volgen we met veel interesse. Oud-leerling Renée de Gruijl heeft haar eerste stappen als zangeres op het podium gezet tijdens ATC Live. Dat is een jaarlijks terugkerend evenement van hoog niveau waarbij een geselecteerde groep leerlingen hun kwaliteiten op het gebied van zang en dans kunnen laten zien.

Na het behalen van haar diploma heeft Renée gestudeerd bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten (voorheen Conservatorium) in Rotterdam. Inmiddels maakt ze furore als actrice en zangeres. Renée speelde in de televisieseries SpangaS, Flikken Maastricht en Mocro Maffia en de musicals Grease, Yuri, Razend en Afblijven. Voor haar vertolking van Maureen in de M-Lab voorstelling Rent werd ze genomineerd als aanstormend talent. In het theater maakte ze onlangs deel uit van de cast van het David Bowie meesterwerk Lazarus.

Momenteel is ze wekelijks te bewonderen bij het programma ‘Op zoek naar Maria’. In zeven weken wordt door tien musicaltalenten de strijd aangegaan voor de hoofdrol in de musical ‘The Sound of Music’. Slechts één van de tien Maria’s in spé wint de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music. Het programma is op zondag om 20.25 uur te zien bij op NPO 1. We wensen Renée veel succes en hopen dat ze de hoofdrol krijgt!

 

schermafbeelding 2021 03 09 om 14.12.12