De derde klassen, die beeldende vorming in hun pakket hebben, zijn op excursie naar Den Haag geweest. Ze kregen daar een interessante rondleiding door het Kunstmuseum. Op een interactieve manier kregen ze voorlichting over de aanwezige moderne kunst. De leerlingen gingen ook zelf aan de slag. Er werd getekend, gedicht en gebouwd. 

Vervolgens ging de reis naar Scheveningen naar ‘Beelden aan Zee’, waar de leerlingen driedimensionale kunst gezien hebben en geobserveerd hebben hoe dat gemaakt wordt. Ook hier gingen de handen uit de mouwen. Tot slot werd er op het strand in de zon een zandsculptuur gemaakt. Het was een TOPdag! 

 

sectie beeldende vorming

Woensdag 15 september zijn we voor beeldende vorming naar twee musea geweest. In het museum ‘Beelden aan zee’, in de duinen van Scheveningen, was een mooie tentoonstelling. Hier kregen we de opdracht om te bekijken hoe en met wat voor materiaal het kunstwerk gemaakt was. Zelf mochten we ook een kunstwerk maken van klei (foto rechtsonder).


Bij het Kunstmuseum focusten we ons op wat we zagen en hoe de kunstenaar dat heeft uitgebeeld. We moesten een beeld natekenen (foto linksboven) en een gebouw maken met drie etages (3e foto rechts). Tot slot moesten we een schilderij omschrijven in dichtvorm.


Op het strand hebben we een zandsculptuur gemaakt (2e foto links, 2e foto rechts).


Het was een super geslaagde dag!

Sara van Laer (V3i)