Op 24 en 25 juni zijn de leerlingen uit 4 vwo voor het vak CKV op excursie geweest. In groepjes van ongeveer acht personen zijn ze door Hilversum gefietst. Voordien hebben ze tijdens de les gebouwen en kunst geanalyseerd en een route uitgezet langs diverse locaties. Na de toetsweek was het zover om de fietsroute daadwerkelijk te rijden. De leerlingen kregen een lunchpakket van school mee.

De dag begon met een foto opdracht. Op het dakterras van het ABC-gebouw was een geïmproviseerde fotostudio neergezet waar de leerlingen portretten van elkaar gemaakt hebben naar aanleiding van een instructievideo van Ruben Timman van het Museum of Humanity. Ruben gelooft in de schoonheid en waarde van ieder mens. Als men daarvan overtuigd raakt veranderen we samen de wereld.

Bij landgoed Zonnestraal kregen de leerlingen een aantal foto opdrachten. Zonnestraal was een sanatorium dat oorspronkelijk bestemd was voor diamantslijpers, die tuberculose hadden opgelopen. Het werd ontworpen door de architect Jan Duiker, in samenwerking met Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga.

Na een bezoek aan het Raadhuis volgde een fietstocht door Hilversum. Dit was een openbaring voor velen. Ze zagen straatjes en gebouwen waar ze het bestaan niet van wisten.

Het was leuk op deze manier met elkaar het lesjaar af te sluiten. Het was echt een zeer geslaagde dag!

 

Monique Hendrix, namens de sectie CKV