• Nieuws
  • Media
Op 18 april was het driejarig bestaan de Van Empel Goldman Foundation, de organisatie die het Alberdingk Thijm College de afgelopen jaren als goed doel gesteund heeft door middel van schenking van de opbrengst van de kerstmarkt. Van harte gefeliciteerd! 

Processed with VSCO with g3 preset

Deze organisatie is opgericht door de oud-leerlingen Isabelle van Empel en Casper Goldman. Zij staan beiden achter het ideaal dat ieder kind in Indonesië dezelfde rechten zou moeten hebben en betere levensomstandigheden. Bovendien zou ieder kind  de mogelijkheid moeten hebben om kwalitatief onderwijs te krijgen. Op de website van de Van Empel Goldman Foundation kunt u meer lezen over al hun projecten.

Door het herorganiseren van de interne fondsen is er €5.500 vrijgemaakt voor het bestrijden van het Coronavirus bij hun projecten in Indonesië. De aanpak heeft twee kanten: Enerzijds informeren zij de mensen over het ontstaan en de symptomen van virus, en wat men kan doen om verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen (social distancing) door middel van een flyer, een reclamecampagne via de sociale media, en een informatiepagina op hun website. Anderzijds voorzien zij de mensen met (herbruikbare) mondkapjes, handgel, zeep, en schoonmaakdoekjes. 
Dit doen zij in eerste instantie in de sloppenwijk rondom Happy English, het project dat het ATC met de opbrengst van de kerstmarkt heeft ondersteund. Casper en Isabelle zien het als hun verantwoordelijkheid om de gemeenschap, waar veel kinderen deel van uitmaken, zo gezond mogelijk te houden en proberen op deze manier hun steentje bij te dragen in het gevecht tegen het Coronavirus. Waar mogelijk wordt deze steun binnenkort opgeschaald bij  hun overige projecten. 
 
Wederom een fantastisch initiatief van Casper en Isabelle!! Dit zal hopelijk bijdragen aan een stukje bewustwording om het Coronavirus tegen te gaan. We wensen hen veel succes met al hun activiteiten!

Isabelle met meisjes 500   Processed with VSCO with g3 preset