De Nederlandse Wiskunde Olympiade (NWO) is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren. Alle leerlingen uit klas 1 t/m 5 (havo en vwo) met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. De speelse, maar uitdagende opgaven testen  creativiteit en wiskundig inzicht. De NWO bestaat uit twee rondes en een finale bij de TU Eindhoven, gevolgd door een trainingsprogramma. De zes beste deelnemers gaan door naar de Internationale Wiskunde Olympiade.

Op het ATC hebben begin februari 46 bovenbouwleerlingen en acht onderbouwleerlingen meegedaan met de eerste ronde, die uit  twaalf pittige opdrachten bestond. De bovenbouwleerlingen maakten de opdrachten op school en de onderbouwleerlingen deden dit thuis, onder toeziend oog van een surveillant. Om een indruk te krijgen staan onderaan de pagina de opgaven.

Vandaag is de uitslag van deze eerste ronde bekend geworden. Maar liefst negen leerlingen gaan door naar de tweede ronde op 12 maart! Bovendien is het ATC landelijk op de 5e plaats geëindigd! Wat een fantastisch resultaat!

De negen winnaars, die door zijn naar de volgende ronde zijn:
Jurre Berman (G3b) - 20 punten
Daan Blok (V4) - 25 punten 
Mika Casander (V4) - 15 punten
Dustin Karten (V5) - 22 punten
Milan Matthijsse (V5) - 19 punten
Roy Oostenrijk (V5) - 20 punten
Ivar Pijnenburg (V5) - 24 punten
Josua Schol (G3b) - 11 punten
David van Zoelen (V4) - 15 punten

Van harte gefeliciteerd! Al deze leerlingen krijgen een mooi certificaat. Natuurlijk wensen we iedereen weer heel veel succes op 12 maart a.s.

 

Quintijn Puite (docent wiskunde en tevens coördinator)

 

Opgaven Wiskunde Olympiade - 1e ronde - 2021.pdf

 

Krantenartikel Gooi en Eembode

Krantenartikel Gooi en Eemlander.pdf
Link naar krantenartikel Gooi en Eemlander

 

Foto impressie