Elk jaar maken wij met een groep nieuwe en oude ATCteurs een schooltoneelstuk. Wat zijn ATCteurs? Zo noemen wij de acteurs bij ons op school. Iedereen is welkom om mee te doen en kan zich aanmelden. Hiervoor heb je geen talent of ervaring nodig! Er wordt  toegewerkt naar een mooie uitvoering op het grote podium van De Vorstin of op school.

Dit jaar verliep alles natuurlijk anders. We begonnen in een normale setting met het maken van maar liefst twee toneelstukken. Door Corona is er geen echte voorstelling, maar gaan we de toneelstukken omzetten naar een film. Zo hopen wij toch een groot publiek te bereiken en hen een hele leuke avond te bezorgen. Wanneer deze films in première gaan is nog even geheim. Hou daarvoor vooral onze sociale media in de gaten. Wij zijn te vinden op Facebook en Instagram.

Wel kunnen we al een klein tipje van de sluier oplichten. De grote productie van dit jaar heet ‘Macho's en nacho's’. Pak je zeemansbenen er maar bij, want je komt terecht in de wereld van de beruchte piraten van de ‘Manke aap’. Het gaat over echte macho’s, die wel houden van hun nacho’s. Welk gevaar zullen zij trotseren? Het wordt weer een ontzettend leuke voorstelling!

De kleine productie heet 'Hoge nood'. In dit toneelstuk hebben de ATCteurs hun eigen rollen bedacht. Het wordt een heus Cluedo-mysterie. De bijzonder karakteristieke personen in dit verhaal staan al een hele tijd hopeloos in de rij voor een openbaar toilet te wachten. Iedereen begint zijn geduld verliezen, tot ze de schrik van hun leven krijgen... U moet helaas nog even wachten hoe dit verhaal afloopt.

Hieronder krijgt u een kijkje achter de schermen.

 

 

Esmée Veenstra (docent drama en tevens coördinator)