De afgelopen twee maanden heeft 5 vwo met het vak audivisueel aan een korte film gewerkt, die grotendeels opgenomen is in het Buitenhuis in 's-Graveland. Deze historische boerderij uit 1634 was met haar karakteristieke kenmerken en sfeervolle ruimtes de inspiratiebron voor het scenario en de vormgeving van de film.

Voorafgaand aan de opnames kregen de leerlingen een workshop 'Cinematisch Licht' van Nistal Wloczysiak, belichter in film en theater. De leerlingen werkten zowel met natuurlijk daglicht als met kunstlicht, en speelden met de mogelijkheden van licht als bepalende factor voor de sfeer in een film.

De focus van dit project lag op de samenwerking en het functioneren van de crew als één geheel. De belangrijkste onderdelen van een filmproductie zoals het schrijven van het script, de regie, het camerawerk, het geluid en licht, de art-direction en montage, het sounddesign en natuurlijk het acteerwerk werden uitgevoerd door leerlingen. Ze werden een echte expert en groeiden zichtbaar in hun rol. Het resultaat is de film 'Hide and Seek', een sfeervolle, spannende korte fictiefilm!

 

Henk Huibers, docent audiovisueel