Normaal gesproken is er op donderdag voor de kerstvakantie een kerstgala en op vrijdag een kerstviering en een kerstmarkt. Dit alles kon helaas niet doorgaan.

Om toch het jaar met kerstgedachten af te sluiten was er voor alle klassen een kerstactie opgezet. De leerlingen konden per klas een goed doel kiezen en daarmee aan de slag gaan. We zullen een paar acties benoemen:
- Brieven schrijven voor Amnesty International
- Kerstpakketten maken voor de voedselbank
- Kerstkaarten maken voor ouderen
- Een fundraising starten voor de Van Empel Goldman Foundation
- Artikelen inzamelen voor de Terre des Hommeswinkel in Hilversum (de opbrengst wordt ingezet voor de strijd tegen kinderuitbuiting)
- Actie schoenendoos, bestemd voor kinderen in o.a. Sierra Leone, Togo, en vluchtelingenkampen in Griekenland. 

Door de plotselinge lockdown kwam van alle plannen helaas niet veel terecht. Klas H5c heeft met hun mentor Marjan van der Zwaan-Brouwer vandaag toch de mogelijkheid gehad om hun kerstactie uit te voeren. De leerlingen hebben allemaal speelgoed meegenomen en op school ingepakt. Vervolgens hebben ze bij ieder pakketje een leuke kaart met een kerstboodschap gedaan. Het speelgoed is door docent Lennart Schaap, mentor van H5b, afgeleverd bij Sherpa/Amerpoort, een instellingen voor mensen met een beperking en voor meervoudig gehandicapten. De kinderen daar, die hun ouders niet of nauwelijks kunnen zien op dit moment, waren heel erg blij met deze leuke attentie! Klas H5b zou ook meedoen met deze actie, maar doordat de scholen van het ene op het andere moment moesten sluiten is dat niet gelukt.