logo goetje institut


Afgelopen maandag en dinsdag zijn een aantal onderbouw- en bovenbouwleerlingen naar het Trinitas Gymnasium in Almere geweest om Goethe examens op A2, B2 en C1 niveau te maken.  

De Goethe taalcertificaten zijn ontwikkeld als bewijs van taalvaardigheid voor het Duits als een vreemde taal. Ze zijn wereldwijd erkend en geven de leerlingen de mogelijkheid om in Duitstalige landen, zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland stage te lopen, een tussenjaar te doen, te studeren of te werken. 

Sinds september hebben de leerlingen Derek Stagge uit V6, Jonas van Laar, Pien Wegerif en Youp Zielhuis uit V5, Rosa Bleeker, Rigtje Hofstra en Berend Luijbregts uit V3 en Samantha Praamstra uit H3 iedere week een extra Duitse les gevolgd om zich goed op deze examens voor te bereiden.

Na een intensieve voorbereiding hebben ze maandag examen gedaan in luisteren, lezen en schrijven. Dinsdag werd de  spreekvaardigheid getoetst. Over ongeveer zes weken krijgen ze de uitslag van het Goethe instituut in Amsterdam. Het blijft dus nog even spannend of iedereen geslaagd is.

Wir drücken euch ganz feste die Daumen, dass ihr es geschafft habt, denn das habt ihr definitiv verdient!!

 

Maryam Abaspur (docente Duits)

Foto-impressie