logo wiskunde olympiade copy

Op 11 maart deden acht ATC’ers mee aan de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade op de Universiteit van Amsterdam. Zij hadden hiervoor een uitnodiging ontvangen na hun bijzondere prestaties in de eerste ronde.

Inmiddels is de uitslag van deze tweede ronde bekend: van deze acht heeft Lars van Eert uit G3a zich geplaatst voor de finale van de Wiskunde Olympiade, die op 16 september zal plaatsvinden op de Technische Universiteit Eindhoven. Namens het hele ATC: gefeliciteerd, Lars! Om een indruk te krijgen van de opgaven van de tweede ronde, staan onderaan de pagina de opgaven en uitwerkingen.

Het is niet de eerste keer dat Lars aan een landelijke finale meedoet. Op 23 september deed hij nog mee aan de Junior Wiskunde Olympiade, als één van de 100 winnaars van de landelijke Kangoeroewedstrijd het schooljaar daarvoor.  

Lars krijgt niet alleen een uitnodiging voor de finale; hij wordt ook uitgenodigd voor vier trainingsmiddagen op de UvA en VU, om zich op en top voor te kunnen bereiden op zijn deelname aan de finale.

Bij de finale in Eindhoven zal Lars het begin volgend schooljaar opnemen tegen ongeveer 50 andere vierdeklassers (en lager) uit heel het land. De beste tien hiervan komen in aanmerking voor een plek in de landelijke trainingsgroep. Samen met de circa tien winnaars uit de vijfde klas en de circa tien winnaars uit de zesde klas vormen zij de nationale selectie, die 2022-2023 het hele schooljaar door traint in de aanloop naar de Internationale Wiskunde Olympiade 2023 in Chiba, Japan, waar elk land zijn zes beste scholieren naartoe mag afvaardigen. Het ATC wenst Lars alvast superveel plezier en succes bij de finale op 16 september! 

  

Namens de sectie wiskunde, Quintijn Puite 

 

Opgaven 2e ronde Wiskunde Olympiade - 11mar22.pdf

Uitwerkingen 2e ronde Wiskunde Olympiade - 11mar22.pdf

 

schermafbeelding 2022 04 12 om 10.43.16

Het ATC-team op weg naar de wedstrijd op de UvA (foto: @Martijn Zijlmans)