Vanmiddag vindt de Junior Wiskunde Olympiade plaats. Lars van Eert uit G3a doet hieraan mee,  omdat hij vorig schooljaar als tweedeklasser in de top 100 eindigde bij de Kangoeroewedstrijd. Een fantastische prestatie!

De Kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd, die jaarlijks in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd en door heel veel leerlingen wordt gemaakt. In Nederland doen er ongeveer 140.000 leerlingen mee op 2350 scholen. 

De wedstrijd vindt normaliter plaats aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar dit jaar gebeurde dit op verschillende middelbare scholen. De uitslag van de wedstrijd zal zaterdagochtend bekend worden gemaakt tijdens de online prijsuitreiking, die door de VU wordt georganiseerd.

Ivar Pijnenburg uit V6 heeft afgelopen vrijdag aan de landelijke finale van de Wiskunde Olympiade meegedaan aan de TU Eindhoven, samen met 135 jongeren uit het hele land. De uitslag hiervan wordt half oktober verwacht. 

We gaan heel hard duimen voor Lars en Ivar en hopen dat zij in de prijzen zullen vallen. Natuurlijk zijn we heel trots op deze twee leerlingen.

 

Colette Brouns en Alex Prins, namens de sectie wiskunde

 

      schermafbeelding 2021 09 23 om 16.32.52 copy               523213 ivar pijnenburg v5
       Lars van Eert                                             Ivar Pijnenburg