De leerlingen uit 4 havo zijn van 13 t/m 15 september naar Drenthe geweest. Er is veel instroom in dit leerjaar. Samen eropuit trekken is de beste manier om je klasgenoten te leren kennen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Het verblijf was op een kampeerboerderij in Grolloo. Er was een heel afwisselend programma. De eerste dag werd een bezoek aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen gebracht. Op interactieve wijze kregen de leerlingen informatie over de omgang met misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot vandaag de dag. Hierna volgden sportieve activiteiten bestaande uit bowlen, glowgolfen en beachvolleybal.

De tweede dag was ook tweeledig. Het bestond uit een indrukwekkend bezoek en rondleiding bij concentratiekamp Westerbork. De leerlingen kregen een beeld van wat zich in dit concentratiekamp heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna was het tijd voor wat luchtigs. ’s Middags was er een veelzijdig outdoor programma bestaande uit klimmen, kanoën en steppen.
Woensdag werd de stad Groningen te voet of te fiets verkend. Natuurlijk was er ook vrije tijd.

De leerlingen uit 5 havo waren vorig jaar door Corona niet op reis geweest. Zij hebben hetzelfde excursieprogramma als 4 havo gehad, maar dan van 15 t/m 17 september. Ook hier waren de dagen gericht op kennismaking, sport en cultuur.

De fotoreportage hieronder geeft goed weer dat het heel geslaagde dagen waren, waar de leerlingen met veel plezier op terug zullen kijken.