Donderdagmiddag 10 december vonden er bij het vak audiovisuele vormgeving (av) twee bijzondere gastlessen plaats. Kees Brouwer (regisseur bij de VPRO) en Ruben van Zwol (student Audiovisuele Media aan de HKU) waren uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de opdrachten waar de leerlingen momenteel aan werken.

Havo 4 en vwo 4 werken aan de opdracht ‘Documentaire’, waarbij ze in tweetallen een korte documentaire maken over een zelfgekozen onderwerp. Regisseur Kees Brouwer, vooral bekend van het programma ‘Tegenlicht’ van de VPRO, nam uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe een documentaire gemaakt wordt en wat zijn rol als regisseur daarin is. De leerlingen stelden veel vragen en luisterden geboeid naar alle antwoorden.

Havo 5 en vwo 6 werken aan de eindexamenopdracht ‘Portret’, waarin ze op zoek gaan naar een verhaal van een persoon of plaats die hen erg interesseert en waarover ze graag een film willen maken. In de sessie met Ruben ging het onder andere over concept, verhaalopbouw en het gebruik van kleur in filmproducties. Daarnaast gaf hij ook tips hoe je tot eigenzinnige ideeën kunt komen en wat er vervolgens voor nodig is om een complete film te maken die interessant is om naar te kijken.


Het was een enorm leuke en leerzame middag!

 

Henk Huibers (docent av)

 

Foto impressie