Alle tweedeklassers hebben zich voor het vak What Really Matters (WRM) in samenwerking met de jongerenorganisatie ‘Young Impact’ de afgelopen tijd ingezet om de wereld een beetje mooier maken. Ze kwamen in actie voor iets dat zij écht belangrijk vinden.


Ralph Breukel, Pieter Voerman en Ties Wentholt uit V2f hebben geld opgehaald voor kinderboerderij De Hertenkamp in Trompenberg. In een paar dagen tijd hebben ze maar liefst €380,- bij elkaar gekregen. Als klein kind gingen ze hier zelf graag naartoe. Het is een plek waar je met je familie leuke dingen kan doen. Familie en verbondenheid vinden zij belangrijk evenals zorgzaamheid. De dieren bij dit hertenkamp worden heel liefdevol en goed verzorgd.

2 herten copy

Ralph, Pieter en Ties hadden het idee om met een collectebus langs de deuren te gaan, maar ze kwamen erachter dat je daarvoor een vergunning nodig hebt. Ze waren vindingrijk en vonden een andere oplossing. Ze stuurden een Tikkie naar vrienden, familie en zelfs docenten. Dit leverde veel geld op.

De leerlingen gaven aan: "Het gaf ons een goed gevoel om de kinderboerderij met onze bijdrage te helpen." "We hebben geleerd dat je met weinig moeite iets heel goeds kan betekenen."

Een fantastische actie jongens! Er is veel geld nodig om de dieren te verzorgen, dus jullie bijdrage is vast en zeker heel welkom!

 

Marilou van Reenen-Dongen (docent WRM)

 

1 bord copy