goois scholen film festival 450x

 

Filmhuis Bussum organiseert momenteel een Goois Scholen Film Festival. Dat is een competitie waaraan alle middelbare scholen uit het Gooi mee kunnen doen. Je hebt de Gouden Leeuw in Venetië, het Gouden Kalf, de Gouden Beer in Berlijn, en nu is er dan ook de Gouden Labradoodle in Bussum. Een deskundige jury van professionals zal de genomineerde filmpjes beoordelen tijdens een grootse finale. 

Het ATC doet aan dit Goois Scholen Film Festival mee. De leerlingen uit leerjaar 3 met het verdiepingsvak audiovisuele vormgeving hebben in groepjes aan een film van ongeveer vijf minuten gewerkt, waarvan er in totaal 8 films zijn ingezonden voor de competitie.

Hun onderwerp en inspiratie kwam van een persoonlijk geselecteerde World Press foto. De World Press Photo is een fotowedstrijd voor journalisten met verhalen die er toe doen. Zij laten hun licht schijnen op belangrijke situaties in de wereld. Achter iedere foto zit een verhaal. De leerlingen bekijken de zelf gekozen foto, laten hun fantasie hierop los en komen tot een nieuw verhaal. Dat is het uitganspunt van hun film.

Er is hard gewerkt. Het maken van een film is een boeiend en intensief proces waarbij goed samengewerkt moet worden. Dat gaat van het maken van het script, het zoeken van een locatie tot het monteren van de film.

De leerlingen werden begeleid door AV-docenten Henk Huibers, Vincent Boor en Birgit Matschullat. De première is op woensdag 11 mei 2022.