De leerlingen uit klas 1, 2 en 3 lopen buiten schooltijd een maatschappelijke stage van totaal 32 uur. Door het doen van vrijwilligerswerk kunnen ze een actieve en positieve bijdrage leveren aan de samenleving en ervaren hoe leuk het is om je voor een ander in te zetten zonder daar een vergoeding voor te krijgen.

Aan het begin van het schooljaar krijgen de leerlingen een B.I.N.K.-kaart  (Belangeloze Inzet Naar Keuze) waarop ze de ondernomen activiteiten kunnen vermelden. Aan het eind van het schooljaar wordt deze kaart weer bij de mentor ingeleverd.

8 400x v.l.n.r. Samuel en Louis

 

Louis Renouvin en Samuel Speelman uit klas V1d hebben wel iets heel bijzonders gedaan om hun B.I.N.K.-uren te krijgen! Ze hebben een twee uur durend prachtig pianoconcert gegeven bij Theater verpleegtehuis Hogeweij in Weesp. Een familielid werkt in dit verpleegtehuis, vandaar dat deze locatie gekozen is.

De jongens zijn dikke vrienden en spelen sinds een jaar of drie met veel plezier piano. Ze speelden onder andere Nocturne van Chopin, The pianoman van Billy Joel, The river flows in you en  Porz Goret van Yann Tiersen.

De aanwezigen waren enorm onder de indruk en genoten met volle teugen van dit bijzondere optreden. Er is al een verzoek ontvangen voor een tweede concert. 

We gaan zeker meer horen van dit muzikale tweetal waar we vanzelfsprekend heel trots op zijn.

Foto-impressie