Florian Vriezen uit V4i doet al sinds zijn zesde jaar aan atletiek. Afgelopen weekend is hij Nederlands Kampioen onder de 18 jaar (U18) geworden op de tienkamp! Een prachtige prestatie!

Iedere dag werden vijf onderdelen gedaan:
Dag 1: 100 meter sprint, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, 400 meter sprint.
Dag 2: 110 meter horden, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en een 1500 meter.

Om mee te kunnen doen aan het Europees Kampioenschap (U18) moest minimaal 7000 punten behaald worden. Het werden uiteindelijk 7174 punten en daarom mag Florian in juli deelnemen aan het EK in Jeruzalem!

Bovendien behaalde Florian  het afgelopen weekend vijf persoonlijke records en staat hij met zijn meerkamp puntentotaal 4e in de Nederlandse ranglijst allertijden. Ook staat hij momenteel 5e in de wereldranglijst outdoor 2022 op de tienkamp. Ongelofelijk allemaal. Wat een TOPprestaties! 

Deze gedrevenheid heeft Florian van geen vreemde. Zijn oudere broer Yoram (oud-leerling) heeft ook al vele prijzen in de wacht gesleept. Afgelopen weekend won ook hij de eerste prijs bij de Nederlands Kampioenschap, maar dan voor mannen onder 20 jaar. Zijn puntenaantal was zo hoog dat hij in augustus mee mag doen met het WK (U20) in Colombia! Wat fantastisch!

Maar liefst zes keer per week wordt er bij de Gooise Atletiek Club (GAC) in Hilversum getraind. Het leukste onderdeel vindt Florian  horden en polsstok.

Het worden spannende momenten bij het EK in Jeruzalem en het WK in Colombia. We gaan natuurlijk heel hard duimen dat Florian en Yoram ook hier mooie resultaten zullen behalen.

 

 vlnr
Yoram en Florian, beide winnaar NK tienkamp (U20 en U18)
Ze gaan naar het WK in Colombia (U20) EK in Jeruzalem (U18)