Op het ATC hanteren we graag het principe van the crib to the grave... The crib zien wij voor het gemak maar even als het moment dat leerlingen in groep 8 het besluit nemen om naar het ATC te gaan. Grave is daarentegen niet het moment dat ze hier een diploma halen. Liever is dat wat later.

De lijst met oudleerlingen die bij ons les geven is langzaam best lang. Om het lijstje maar even te maken; Nathalie van der Weiden, Onno Vlasman, Esmee Veenstra, Mahika Knopper, Tara Sikking, Pieter Mijnland, Theo Duurland, Dennis Rijerse, Marjolein van Hooft, Ruud de Haas, Carla de Leeuw, Ans Oomen, Jasper Kruis, Youssef El Iandouzi, Jan Douwe Glas, Bas Pijnappel, Hans Ram, Koen Tabak, Julian Tiggeloven en Florian Dekker. 

Het NH nieuws maakte deze week een item over het lerarentekort en hoe wij daar als scholengemeenschap mee omgaan. Een van de manieren die wij graag hanteren is al op school leerlingen warm maken voor 'het vak'. Via de bijlessen die we op school aanbieden oefenen leerlingen al stiekem met het docentschap. Tegenwoordig krijgen ze hier zelfs al een korte training voor. Maar soms proberen we leerlingen natuurlijk wel een beetje extra aan te moedigen.  Zo heeft Florian in zijn laatste jaar samen met twee klasgenoten al een tijd voor een brugklas gestaan. 

473407.d07ef2b 2