Vandaag ontvingen we mooie foto’s van Filou Hogendoorn uit H1c van de uitvoering van de opera La Traviata van Giuseppe Verdi,  in het Muziektheater in Amsterdam, waar zij in mee heeft gespeeld. Natuurlijk wilden we graag meer over deze bijzondere leerling weten. We hebben haar daarom even gebeld. 

Als driejarige heeft Filou al haar eerste danspassen gemaakt. Na het zien van een klassieke balletvoorstelling was ze helemaal betoverd en besloot toen dat zij dit zelf ook graag zou willen doen. Na een pittige auditie is ze aangenomen bij de vooropleiding van de Nationale Balletacademie, de landelijke topopleiding voor klassieke dans in Amsterdam. ’s Morgens volg je hier reguliere lessen en        ’s middags wordt er door professionele balletdocenten les gegeven. Dit vraagt heel veel tijd en inzet en veel leuke dingen zoals afspreken met vriendinnen is niet mogelijk. Na twee jaar is besloten om op de Balletacademie te stoppen en de lessen voort te zetten op een gewone basisschool .

Maar het ballet blijft begrijpelijkerwijze enorm aantrekken. Drie keer per week is Filou nu op de balletschool in haar woonplaats te vinden. Daar doet ze klassiek ballet en spitzenballet en bovendien maakt ze onderdeel uit van de selectiegroep. Een paar keer per jaar zijn er uitvoeringen.

Filou werd door de balletschool benaderd met de vraag of ze auditie wilde doen voor La Traviata. En ja hoor, ze werd geselecteerd en mocht tijdens de voorstelling maar liefst twee keer een kwartier optreden. Wat een fantastische ervaring om op een heel groot podium onderdeel van zo een mooi spektakel uit te maken. We wensen je heel veel succes met je dansactiviteiten Filou!

In de fotoreportage hieronder staan niet alleen foto's maar ook een persbericht van de dansschool van Filou. Als u op de foto klikt is de tekst goed zichtbaar.

Foto-impressie