schermafbeelding 2022 05 10 om 15.10.49

De groep oud-leerlingen van examenjaar 1973–1974-1975-1976, die u hierboven op de foto ziet, speelde in mei 1974 drie voorstellingen van een zelf bewerkt toneelstuk van de novelle van Jean Paul Sartre ‘Les jeux sont faits’. De gymzaal aan de Emmastaat was toen omgetoverd tot een theater en drie avonden lang bleef er geen stoel onbezet.

Nu bijna 50 jaar later heeft dezelfde groep zijn schouders gezet onder een heropvoering. Oude vriendschappen zijn hersteld en het gesprek, dat 47 jaar geleden volledig verstomde, is tijdens lange repetitiedagen weer opgepakt. De bijzondere gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het ATC heeft deze prachtige uitdaging mogelijk gemaakt.

Op 27 en 28 mei veranderde dezelfde gymzaal wederom in een theater en werd 'Les Jeux sont faits' nogmaals opgevoerd. Ook nu was er geen stoel onbezet. Dezelfde rollen, dezelfde acteurs, hetzelfde enthousiasme, maar dit keer met de hulp van een lange rij mediabedrijven uit Hilversum, op een nog aantrekkelijkere manier. Het was een fantastische uitvoering. Via een stream kon men ook thuis genieten van de gedreven 'acteurs' en de bijzondere bewerking. De organisatie was in handen van Jos Budie. Hij heeft veel tijd en energie in deze productie gestoken om het geheel tot een groot succes te maken.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk hier naar de promo en hier naar het hele optreden.