De brugklassen van Monique Hendrix en Samira (stagiaire) hebben de afgelopen weken twee projecten gedaan voor beeldende vorming. Op school hebben ze gefiguurzaagd, daarover binnenkort meer. Thuis hebben ze zich verdiept in de bijzondere en speelse kunstwerken van Erwin Wurm, een Oostenrijkse artiest van wereldformaat. Er werd hiervoor onder andere een film bekeken van Ivo Niehe, die een bezoek aan de kunstenaar heeft gebracht. Nadien moesten ze hun mening over de kunstwerken geven.

Momenteel wordt één van zijn sculpturen in winkelcentrum ‘Hilvertshof’ tentoongesteld. De leerlingen zijn met deze creatie op de foto gegaan.

 

1a   1b   1c


Ook werd er een videoclip bekeken waarin ‘one-minute-sculptures’ een rol spelen. Vervolgens hebben ze er zelf één bedacht en uitgevoerd. Erwin Wurm laat de mensen hierbij zelf onderdeel uitmaken van de kunstwerken. Even kijken wat voor voorwerpen er om je heen liggen en dan in één minuut een eigen beeld te maken. Zie hieronder het resultaat plus drie kunstwerken van Erwin Wurm.