Een Alberbinkie wordt aan het eind van het schooljaar uitgereikt aan leerlingen, die een mooie prestatie neerzetten, een bijzondere tijd doormaken of in hun klas of binnen de school een speciale rol spelen. Elza van Kerkhof uit H1d en Liv Meijer uit V1e ontvingen vandaag van hun afdelingsmanager Veronique de Blocq van Scheltinga een speciaal voor hen vervaardigde 'Alberbinkie'. Van harte gefeliciteerd Elza en Liv! Hieronder kunt u lezen waarom.
 

Elza van Kerkhof uit H1d en Liv Meijer uit V1e waren enorm onder de indruk van de verschrikkelijke oorlogssituatie in Oekraïne. Daarom wilden ze graag wat voor de inwoners en de vluchtelingen doen. Ze hebben een eigen inzamelingsactie opgezet. Dat begon met het maken van een collectebus. Vervolgens hebben ze in de docentenkamer op het ATC, bij de Albert Heijn en in de straat waar ze wonen maar liefst € 564,83 opgehaald. Wat een fantastisch resultaat!

Bij Beeld en Geluid hebben ze de opbrengst ingeleverd. Nadat het geld geteld was werd er een cheque gemaakt. Op de foto’s hieronder is te zien dat het bedrag wordt overhandigd. Deze gift zorgt ervoor dat de hulporganisaties achter Giro555 de Oekraïners kunnen helpen met voedsel, onderdak en andere noodhulp.


Giro555 is een initiatief van de 11 samenwerkende hulporganisaties: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan International Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

We zijn natuurlijk giga trots op deze twee kanjers! Het is geweldig dat zij zich zo hebben ingezet om een groot bedrag bijeen te krijgen voor mensen in nood.
 

Foto-impressie