De leerlingen uit de brugklas hebben de opdracht gekregen om een stilleven te maken. In huis gingen de leerlingen op zoek naar bijzondere voorwerpen, die op de een of andere manier bij elkaar passen qua betekenis, vorm, kleur, materiaal of functie. Met deze voorwerpen moesten ze een interessante opstelling maken met goede belichting en een mooie achtergrond. Dat kan een bestaande achtergrond zijn zoals het aanrecht in de keuken, maar ook een eigen gecreëerde plek met behulp van bijvoorbeeld een gekleurd papier of een mooie doek.

Voordat de leerlingen aan de slag gingen deden ze inspiratie op door het bekijken van een zapp-aflevering over de kunstenares Louise te Poele, die bijzondere foto stillevens maakt. Ook werd op Pinterest naar stillevens gekeken en op de site van David Abrahams en Alex Wallbaum.

Iedereen is heel creatief te werk gegaan. Hieronder het resultaat van een aantal mooie stillevens. Ze zijn gemaakt door Sarah Bevelander (H1b), Jazz de Boer (H1f), Thomas Elsinga (H1f), Bart Glasbeel (H1f), Quintin Meijer (V1b), Thijs Slieker (V1b), Sofie Timmerman (H1f), Quinten van den Top (V1b), Lucas Zoetemeyer (H1f), Sofie Timmerman (H1f).

 

Mandy Habets, docent beeldende vorming