In klas 3 hebben de leerlingen bij Nederlands de opdracht gekregen om met een groepje een elevator pitch te maken. De pitch moest over een door hen gelezen roman gaan. Tess van Domselaar, Esmee Waelkens en Marlou Workel uit V3e gaven een bijzondere korte presentatie over het boek 'Meisje met de Negen Pruiken' van auteur Sophie van der Stap. Ze gebruikten pruiken om het verhaal te ondersteunen. Het was een echte eyecatcher waarmee ze meteen de aandacht van hun publiek hadden.

De roman 'Meisje met negen pruiken' is het ontroerende ontwapenende dagboek en waargebeurde verhaal van een meisje dat op jonge leeftijd vecht tegen een dodelijke vorm van kanker. Sophie van der Stap schreef een aangrijpend verslag over de 54 weken waarin ze chemotherapie onderging. Openhartig én met humor vertelt ze over doktersintriges en geroddel met en over verpleegsters, kaal worden en wenkbrauwen stiften, daten en verliefd zijn op dokter K, pruiken shoppen en dansen in nachtclubs, maar ook over de gewenning, onzekerheden, angsten en de dood. De negen pruiken geven haar elk een ander gevoel en een andere persoonlijkheid, en helpen haar haar ziekte te overwinnen.

 

José Krikke-Maas (docent Nederlands)

 

presentatie 600x                      atc leest logo

 

 

Om het lezen van boeken te promoten zijn de docenten Laura de Jager, José Krikke en Irene Tielemans begin van het schooljaar het Instagram account ‘ATC Leest' gestart. Hier plaatsen ze filmpjes en nieuws dat met boeken te maken heeft. Ze gaan op zoek naar de mooiste en spannendste verhalen, die veel uren leesplezier op zullen leveren.