Vrijdag 21 mei was er voor de leerlingen uit de derde klas, die het vak sportbewegingsleer volgen, een driekamp georganiseerd. De afgelopen weken waren ze heel druk bezig geweest met de voorbereidingen. Ze gingen onder andere aan de slag met de techniek van het speerwerpen en het goed afstellen van de startblokken voor de sprint.

Er waren drie onderdelen: 60 meter sprint, een 3000 meter loop en speerwerpen. Voor elke categorie waren er punten te verdienen. Voordien was er tijdens een theorieles uitgebreid ingegaan op de verschillende energiesystemen in het lichaam. Iedereen kon dit proces nu zelf ervaren tijdens het sporten.

Het was een wisselvallige dag met af en toe wat zon, een flinke windstoot en een klein buitje, maar dit kon de pret en de prestaties niet drukken. Uiteindelijk zijn er op ieder onderdeel schoolrecords gevestigd. Sepp Koopman (V3a) heeft een flitsende tijd neergezet van 7.51 op de 60 meter sprint. Bij de 3000 meter loop heeft Bommel Roest Crollius (G3a) de fantastische tijd neergezet van 12.36. Ove Mohrmann (V3a) heeft bij het speerwerpen een knappe 27,68 meter gegooid. Geweldige prestaties allemaal!

De grote winnaar van de dag was Ties Keetman uit V3a, die bij alledrie de onderdelen in de top 10 eindigde en zo de meeste punten bij elkaar haalde voor de overwinning. Het was een erg leuke dag. Iedereen was heel enthousiast. We kijken alweer uit naar de volgende driekamp.

 

Yiri Wullur, namens de sectie lichamelijke opvoeding

 

 driekamp klas 3