De Van Empel Goldman Foundation is een aantal jaren geleden opgericht door de oud-leerlingen Isabelle van Empel en Casper Goldman. Dit is een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om de levensstandaard van kansarme kinderen in Indonesië te verhogen en hun kansen te vergroten door te investeren in kwaliteitsonderwijs. Dit is immers de sleutel tot een betere toekomst. Ze hebben al veel projecten opgezet. U kunt meer hierover lezen op hun website.

Deze week start in Sokong in noord Lombok een nieuw project. Zeventig jongeren uit groep 7 en 8, die geen toegang hebben tot smartphones of internet, zullen van het benodigde lesmateriaal worden voorzien. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op het nationale examen.
De leden van de community, waaronder de ouders, worden gestimuleerd en ondersteund om een actieve rol te spelen bij de  ontwikkeling van deze jongeren. Het uiteindelijke doel is om de families een goede toekomst te geven. Educatie is “the key to a better future”.

Er wordt samengewerkt met Laut Biru (@lautbiru.project). Zij zullen het project ter plekke monitoren en managen. De Van Empel Goldman Foundation geeft ondersteuning door middel van een donatie van €3.000.

Wederom een geweldig initiatief van Casper en Isabelle! We wensen hen weer veel succes met al hun activiteiten. Wilt u deze organisatie financieel ondersteunen dan kan dat via de website.