'The Green Project' is een project dat vorig jaar is gestart onder leiding van docente Tara Sikking. Het doel is om het bewustzijn van de leerlingen op het gebied van duurzaamheid en milieu te vergroten. In de gangen, de lokalen en de kantoren zijn vele grote groene planten neergezet, die door de leerlingen verzorgd worden. Ze nemen hun taak serieus en gaan vol enthousiasme aan de slag. Het was een groot succes. Dit jaar worden de activiteiten voortgezet.

Er  zijn nieuwe planten aangeschaft om de school nog groener te maken en op het schoolplein zijn houten plantenbakken geplaatst. Onder begeleiding van docent Bert Verwoerd zal men tevens aan de slag gaan met het kweken van kruiden. Hij zal zijn expertise gebruiken om de leerlingen van alles te leren over aanplanten, verzorgen en snoeien.

De leerlingen uit de tweede en derde klassen gaan ook dit jaar op vrijwillige basis door met het verzorgen van de planten. Meer dan 20 leerlingen hebben zich inmiddels alweer hiervoor opgegeven. Voor hun 'groene activiteiten' krijgen de leerlingen B.I.N.K-uren. Het mes snijdt dus aan vele kanten!

 

 

       schermafbeelding 2020 09 08 om 10.43.31      schermafbeelding 2019 09 17 om 12.21.40       thumbnail 429a4624 18d0 4b94 ad6c 67fab0b2ddf8